رئیس شورای سیاست‌گذاری اولین همایش ملی «تعالی خدمات عمومی
12 تیر 1396
رئیس شورای سیاست‌گذاری اولین همایش ملی «تعالی خدمات عمومی

رئیس شورای سیاست‌گذاری اولین همایش ملی «تعالی خدمات عمومی» با اشاره به اینکه شهید بهشتی استفاده از نیروهای متعهدِ متخصص و متخصصِ متعهد را در جمهوری اسلامی رواج دادند، گفت: شکل‌گیری‌ نهادهای انقلاب اسلامی برای ارائه خدمات عام‌المنفعه و عمومی برای تحقق بخشیدن به اهداف انقلاب اسلامی است.

به گزارش عطنا، سیدمحمد میرمحمدی‌، عضو هیئت امنای دانشگاه علامه طباطبائی و رئیس شورای سیاست‌گذاری اولین همایش ملی «تعالی خدمات عمومی» که روز دوشنبه، ۱۲ تیرماه با همکاری دانشگاه‌های مختلف و به میزبانی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه برگزار شد به ایراد سخنرانی پرداخت.

وی با اشاره به شهادت شهید بهشتی، گفت: به گفته این شهید بزرگوار ما شیفتگان خدمت هستیم و نه تشنگان قدرت و هر کسی که مسئولیتی می‌گیرد، اگر شیفته خدمت نبوده و تشنه قدرت باشد، طاغوتی است.

 میرمحمدی با اشاره به تشکیل نهادهای انقلابی و مردمی و استفاده از ساخت دو‌گانه‌هایی از نیروهای متخصص و متعهد توسط شهید بهشتی، افزود: شهید بهشتی می‌گفتند، نه متعهدِ بدون تخصص و نه تخصص بدون تعهد، بلکه هر فردی در جمهوری اسلامی باید این دو ویژگی ‌را با هم داشته باشد.

وی با بیان اینکه شهید بهشتی استفاده از نیروهای متعهد متخصص و متخصص متعهد را در جمهوری اسلامی رواج دادند، اظهار کرد: در سالروز حمله آمریکای جهان‌خوار به هواپیمای ایرباس جمهوری اسلامی ایران نیز هستیم که صدها نفر در این واقعه به شهادت رسیدند و خلق‌وخوی حقوق بشری این کشور مدعی نیز برای همگان مشخص است.

عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی یادآور شد: همچنین سید‌رضا نیری، رئیس اسبق کمیته امداد امام خمینی(ره) که از خیرین حوزه سلامت نیز بود، چند روز قبل درگذشت.

وی با اشاره به اینکه مرحوم نیری بعد از مسئولیت در کمیته امداد امام خمینی(ره) کارهای مردمی را رها نکرد، گفت: ریاست مجمع خیرین سلامت با ۵ هزار میلیارد تومان مشارکت مردمی و تجهیز سه هزار و ۵۰۰ مرکز درمانی از جمله فعالیت‌های آقای نیری در طول خدمت در مجمع خیرین سلامت بود.

میرمحمدی با بیان اینکه خود آقای نیری نزدیک به ۵۰۰ یتیم را شخصاً سرپرستی می‌کرد، افزود: مدیریت او در زمینه جلب مشارکت‌های مردمی در حوزه فعالیت‌های خیریه و عام‌المنفعه بسیار جالب توجه است.

 

مردم در جمهوری اسلامی مردم ولی‌نعمت هستند

عضو هیئت امنای دانشگاه علامه طباطبائی در ادامه تصریح کرد: به هر حال در زمینه فعالیت‌های نهادهای خاص انقلاب اسلامی و عام‌المنفعه، وظیفه دولت، کمک در این زمینه و نیز در برخی مواقع نظارت است.

وی با بیان اینکه از جمله نتایج واگذاری دولت به بخش خصوصی، همین حقوق‌های نجومی است، گفت: با ماشین دزدی نمی‌توان میان محرومین غذا توزیع کرد.

میرمحمدی تفکر امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری برای تشکیل جمهوری اسلامی را تفکری خدمت‌محور دانست و افزود: این تفکر مبتنی بر رشد، تعالی و متمدن‌سازی و نوع نگرش و اندیشه آن نیز در حکومت، توجه به مردم است.

رئیس شورای سیاست‌گذاری اولین همایش ملی تعالی خدمات عمومی به واژه‌های ارباب رجوع، مشتری، شهروند و ولی‌نعمت اشاره کرد و گفت: در جمهوری اسلامی مردم ولی‌نعمت ما هستند.

وی به جمله امام خمینی(ره) در زمینه اینکه در جمهوری اسلامی مردم ولی‌نعمت ما هستند اشاره و خاطرنشان کرد: به نظرم منظور امام از این جمله این است که نعمت استقلال، آزادی و جمهوری ‌اسلامی را مردم به ما دادند و بر اساس نظام جمهوری اسلامی و آموزه‌های دینی خدمت به مردم یک نعمت است و نعمت خدمت نیز عبادت است.

 میرمحمدی درباره همین موضوع گفت: کسی که در جمهوری اسلامی منصب داشته و دارای مسئولیت است، خدمت بیشتری به مردم می‌کند و در نتیجه حسنه و عبادت بیشتری برای او نزد خداوند متعال در نظر گرفته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ما در جایگاهی قرار می‌گیریم که به مردم خدمت کنیم و آن خدمت برای مردم عبادت است، افزود: اینکه مردم را ولی‌نعمت بدانیم یعنی اینکه ما داریم به خلق خداوند خدمت می‌کنیم.

میرمحمدی بیان کرد: امام خمینی(ره) می‌گفت، به من خدمت‌گذار بگویند بهتر از این است که رهبر بگویند، ما بنای حکومت بر مردم را نداریم بلکه می‌خواهیم به مردم خدمت کنیم.

 

خدمت به مردم، گفتمان اصلی حکومت اسلامی است

وی با بیان اینکه فلسفه وجودی نظام جمهوری اسلامی خدمت به مردم است و دولتی که خدمت نکند، وجودی هم ندارد، گفت: روحیه خدمت به مردم، زمینه و گفتمان اصلی حکومت اسلامی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به اینکه شکل‌گیری‌ نهادهای انقلاب اسلامی برای ارائه خدمات عام‌المنفعه و عمومی برای تحقق بخشیدن به اهداف انقلاب اسلامی است، افزود: اگر خدمات عمومی در کنار دولت‌ها به مردم ارائه شود موجب افزایش سرمایه اجتماعی و در نهایت اعتماد و رضایت مردم می‌شود.

وی بیان کرد: سرمایه اجتماعی موجب تحکیم و استحکام دست‌آوردهای انقلاب اسلامی، امیدواری و اعتماد مردم در ابعاد مختلف می‌شود.

میرمحمدی با اشاره به اینکه باید بر فعالیت‌های نهادهای عمومی غیردولتی بر اساس قانون و مقررات نظارت صورت بگیرد، گفت: البته نباید چنین زمینه‌ای در دولت‌ها فراهم باشد که این بخش‌های غیردولتی از نظارت جدی معاف شوند.

وی با بیان اینکه نهادهای عمومی غیردولتی جنبه خدمات عمومی عام‌المنفعه داشته و به فرمان امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری تشکیل شده‌اند، افزود: همه این نهادها باید در جهت خدمت به مردم و عموم جامعه فعالیت کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به اینکه خدمت به مردم باید دارای اثربخشی و تأثیر باشد، اظهار کرد: ما در خدمت به مردم نباید گرفتار بروکراسی‌های اداری دست و پا گیر شویم و نیاز به مدیریت جهادی و انقلابی داریم.

وی اضافه کرد: کلید قلب مردم خدمت به آن‌ها است که نهادهای انقلابی عمومی می‌توانند در این زمینه بیشترین عملکرد را داشته باشند.

میرمحمدی با بیان اینکه جلب مشارکت‌های مردمی برای ارائه خدمات عمومی و عام‌المنفعه در جامعه بسیار مهم است، گفت: کسانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند باید با مردم و همراه آنان باشند و نه اینکه در رأس قرار گرفته و کاری به فعالیت‌های عمومی نداشته باشند.

وی افزود: مدیریت جهادی با کمترین هزینه و بهترین کیفیت، همان عشق خدمت به مردم در قالب نهادهای انقلاب اسلامی در حوزه عمومی و عام‌المنفعه است.

 

ما باید مردم را آگاه کنیم تا به حقوق شهروندی و عمومی خود آشنا شوند

میرمحمدی با بیان اینکه در جمهوری اسلامی نباید «شهروند کور» به معنی ناآگاه به حقوق شهروندی داشت باشیم، تصریح کرد: دو مورد اتکا به آرای مردمی از طریق انتخابات و ارزش‌های اسلامی در نظام جمهوری اسلامی غیر قابل تغییر است.

وی یادآور شد: ما باید مردم را آگاه کنیم تا به حقوق شهروندی و عمومی خود در نظام جمهوری اسلامی آشنا شوند و در نهایت در سرنوشت خود نیز اثرگذار باشند، مثلاً اینکه مردم بدانند قرار بوده آموزش پرورش و درمان برای آن‌ها رایگان باشد خیلی مهم است.

عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی در ادامه به نقش حوزه گردشگری در برنامه‌های توسعه به خصوص سال‌های اول آن اشاره کرد و گفت: به جای مطرح شدن کلیات مهم و اساسی که حوزه گردشگری را متحول کند در برنامه‌های توسعه با مواردی از قبیل ارائه خدمات بانکی در مرزها مواجه هستیم که پول گردشگران را خُرد کنند که این نوع نگاه غیرقابل قبول است.

میرمحمدی در انتها خاطرنشان کرد: سیاست‌هایی که توسط مقام معظم رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام در زمینه ارائه خدمات عمومی به مردم تصویب شده است باید به صورت برنامه، قانونی و طرح توسط دولت و مجلس برای اجرا به نهادها و سازمان‌ها ابلاغ شود.

login